Over askHELTIE

Het kennisplatform askHELTIE is in het leven geroepen doordat er een behoefte is aan eerlijk advies voor je paard. Paardenvoeders en supplementenmerken mogen volgens de wetgeving online en op de etiketten niet vermelden waar producten allemaal bij ingezet kan worden. Dit mogen zij al helemaal niet van natuurlijke producten. Hierdoor dient de consument zelf op onderzoek uit te gaan naar antwoorden. Maar hier helpen wij jou graag bij! Vandaar dat wij het platform askHELTIE hebben opgericht waar je niet alleen informatie over allerlei aandoeningen en ingrediënten kan opzoeken, maar waar je vooral terecht kunt voor persoonlijk advies.

Wij helpen je graag met al jouw paard gerelateerde vragen en zo nodig overleggen wij met specialisten waarmee wij samenwerken. Zo werken wij samen met een herbalist, homeopaat, dierenarts, voedingsdeskundige, zenuwblokkade-specialist en veterinair.

Gezichten achter askHELTIE

Marjolijn
Klantenservice & paardenfreak

Van jongs af aan ben ik al een paardenfreak. De hele buurt rond fietsen om paarden te knuffelen, hele dagen kon ik daar druk mee zijn! Het was daarom ook een logische stap voor mij om de HBO opleiding Equine Management te gaan doen.

Al jaren ben ik werkzaam als klantenservice medewerker op het gebied van paardensupplementen bij o.a. de Paardendrogist en sinds maart 2020 bij HELTIE Animal.

Marjolijn askHELTIE

Mijn merrie (Floxely, geboren in 2011 is een kruising Fries x Tinker van 1,70m) heeft mij geleerd anders te kijken naar paarden. De standaard manieren werkten niet bij haar, niet dat ze gemeen was maar het verliep stroef de eerste jaren (vanaf de dekking is Floxely mijn paard). Pas toen ik echt naar haar ging luisteren (dankzij de juiste instructie) kwam ik erachter dat ik juist op een hele natuurlijk manier Floxely moet houden. Maar dat was vooral qua voeding een uitdaging. Ze is heel kieskeurig, eet alleen wat ze nodig heeft en gooit letterlijk der voerbak om als er iets doorheen zit wat madam niet wil eten. Veel soorten voeding en supplementen hebben dan ook de bodem van de container gezien.

Back to nature, net zoals mijn paard en dat wil ik ook uitdragen tijdens mijn werk. Geen onnodige toegevoegde ingrediënten, gewoon puur natuur en een gezonde toevoeging. Dus ook geen supplementen geven voor de leuk, maar alleen als het van toegevoegde waarde is.

Op de klantenservice vraag ik tijdens een adviesgesprek dan ook naar de gehele voeding van jouw paard. Soms blijkt dat er dan supplementen worden gegeven omdat anderen dit ook doen, of omdat dit al jaren wordt gegeven. Ik wil dan samen met jou kijken naar het gehele plaatje, soms kan dit ook betekenen dat HELTIE geen passend product voor jou heeft of dat andere aanpassingen aan het management van jouw paard beter is.

Altijd een eerlijk advies dus, zonder verplichtingen maar wel met passie voor de gezondheid voor jouw paard!

Karlijn
Product ontwikkeling paard & gezonde voeding goeroe

Het paardenvirus is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn opa fokte met miniatuurpaardjes en een sjees stond dan ook al voor mijn geboorte klaar. Als peuter was ik al niet weg te slaan bij de paarden en dat is eigenlijk nooit meer verandert. Zelf ben ik actief in de dressuursport, wat nu op een iets lager pitje staat door de groei van HELTIE animal.

Karlijn askHELTIE

Doordat ik zelf enorm geïnteresseerd ben in gezonde voeding heb ik hier mijn beroep van gemaakt. De Nederlandse markt staat bol van de supplementen waarin enkelvoudige kruiden de basis zijn. Juist de synergie tussen verschillende kruiden, vitaminen en mineralen zorgen voor een optimaal effect. Ik vind niets leuker om samen met onze herbalisten en homeopaten nieuwe producten te ontwikkelen. Hierdoor heb ik de laatste jaren een grote kennis opgebouwd van de toepassing van natuurlijke kruiden, vitaminen en mineralen bij paarden. Eerlijk advies staat bij mij voorop. Als iemand met de vraag komt of haar paard een mineralensupplement nodig heeft dan is mijn eerste vraag “Wat voor voeding krijgt je paard nu?”. Als na een analyse van het rantsoen blijkt dat dit op orde is, dan zal ik nooit nog een supplement adviseren. Het komt ook voor dat ik producten van andere merken adviseer. Want ik ben van mening dat dat juist onze kracht is; vanuit de behoefte van het paard denken, ook als dat betekent dat we een ander merk aanraden!