Over askHELTIE

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze achtergrond. De website askHELTIE hoort bij HELTIE horse. Vanwege regelgeving mogen wij geen informatieve artikelen op een website met winkelmandje zetten. Daarom heeft de NVWA ons geadviseerd om een aparte kenniswebsite te maken, zonder webshop. Hierop mogen wij je alles vertellen met betrekking tot gezondheid van paarden en advies geven. Hierin mogen wij dus niet verwijzen naar producten, maar je mag ons altijd contacten bij vragen!

AskHELTIE kennisplatform

Paardenvoeders en supplementenmerken mogen volgens de wetgeving online en op de etiketten niet vermelden waar producten allemaal bij ingezet kan worden. Dit mogen zij al helemaal niet van natuurlijke producten. Hierdoor dient de consument zelf op onderzoek uit te gaan naar antwoorden. Vandaar dat wij het platform askHELTIE hebben opgericht waar je niet alleen informatie over allerlei aandoeningen en ingrediënten kan opzoeken, maar waar je vooral terecht kunt voor persoonlijk advies.

Eerlijk advies is onze kracht

Ons doel is om het houden van paarden weer dichter bij de natuur te brengen. Dit doen wij door naar het complete plaatje te kijken en elk paard als individu te zien. Vaak ligt de sleutel van de oplossing in een combinatie van voeding, beweging en stalmanagement. Wat ons uniek maakt is dat wij eerlijk advies geven. Dat wil zeggen dat wij je gerust naar een ‘concullega’ als dat product beter bij je paard past of je doorverwijzen naar een therapeut.

Familiebedrijf achter HELTIE

Achter HELTIE horse zit een familiebedrijf. Domien zijn vader was dierenarts en die passie is doorgezet richting Domien. Domien heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in kippen (zowel bedrijfsmatig als particulier). Hij heeft 17 jaar geleden ‘Diergezondheidswinkel’ opgericht en is zich gaan richten op de pluimvee markt met natuurlijke oplossingen. Bijvoorbeeld een natuurlijke oplossing bij bloedluis voor kippen.

Oprichting 2017

De Welkoop was destijds op zoek naar een supplementenlijn voor paarden. Doordat wij al goede contacten hadden met onze herbalist en orthomoleculaire arts voor kippensupplementen hebben wij in 2017 HELTIE horse opgericht. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is het assortiment sterk uitgebreid en zijn we gestart met verkoop in heel Europa en krijgen we ook aanvragen van buiten Europa. Wij richten ons voornamelijk op het geven van adviezen en het verstrekken van informatie. Wij richten ons niet alleen op het probleem dat een paard heeft, maar nemen het totale plaatje mee (voeding, huisvesting, stress etc). Ons eerlijke advies is onze kracht. Het paard staat bij ons voorop, ook als wij niet de juiste oplossing hebben. We verwijzen je met alle plezier door naar een concullega of een therapeut die jouw paard wel verder kan helpen.

Het team achter HELTIE horse

Het team van HELTIE horse is afgelopen jaren al flink aan het groeien en bestaat inmiddels uit Marjolijn, Sarah, Domien en Bob. Op de klantenservice zal het contact voornamelijk verlopen met Marjolijn en Sarah. Zij zijn de echte paardenmeisjes van het team en helpen je graag met jouw paard!

Marjolijn

In maart 2020 is Marjolijn in dienst gekomen bij HELTIE als hoofdklantenservice. Een echt paardenmeisje die jarenlang ervaring heeft opgedaan bij een bekende speler in de paardenvoeding/paardensupplementen. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van paarden, paardengezondheid en paardenvoeding. Maar vooral haar eigen merrie Floxely heeft Marjolijn leren kijken en voelen op een andere manier. Want het paard bestaat niet, elk paard is anders en dient als een individu bekeken te worden. Heb je vragen? Neem gerust contact op met Marjolijn!

Sarah

Eind 2021 in Sarah in dienst gekomen bij HELTIE horse. Sarah was bezig met de organisatie van een paardenevenement waarvoor HELTIE producten sponsorde. Omdat het in de buurt was, kwam Sarah gezellig langs om de producten op te halen. Eigenlijk was het toen direct geregeld en kwam Sarah bij ons in dienst op de klantenservice en voor het inpakken van de pakketten. Sarah is ook een echt paardenmeisje en heeft naast haar baan bij HELTIE een eigen bedrijfje waarbij ze lesgeeft en paarden traint.
Kom je er niet uit met jouw paard of pony? Sarah helpt je graag op weg!

Floxely en Marjolijn
Marjolijn met haar paard Floxely
Sarah
Sarah met haar paard Avenca

Samen met onze kennispartners zoals onze herbalist, orthomoleculair arts en de Blauwe Hengst ontwikkelen wij hele mooie producten en beantwoorden wij vragen van paardenliefhebbers en geven advies.

ask HELTIE kennisplatform

Wij geven niet alleen adviezen maar delen ook blogs over diverse onderwerpen via social media. Wij willen jou namelijk zoveel mogelijk informatie bieden over paardengezondheid, voeding en welzijn. Vanwege de wet- en regelgeving doen wij dit via www.askheltie.com . Deze website gebruiken wij daarom als een echt kennisplatform waarop wij artikelen aanbieden over ingrediënten, aandoeningen en (gast)blogs over uiteenlopende onderwerpen.

Wij willen op deze manier het paard weer dichter bij zijn natuur brengen.