Over askHELTIE

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze achtergrond. Ik snap dat het wat onduidelijk is, aangezien deze website nog volop in aanbouw is. De website askHELTIE hoort bij HELTIE horse. Vanwege regelgeving mogen wij geen informatieve artikelen op een website met winkelmandje zetten. Daarom heeft de NVWA ons geadviseerd om een aparte kenniswebsite te maken, zonder webshop. Hierop mogen wij je alles vertellen met betrekking tot gezondheid van paarden en advies geven.

Over askHELTIE

Paardenvoeders en supplementenmerken mogen volgens de wetgeving online en op de etiketten niet vermelden waar producten allemaal bij ingezet kan worden. Dit mogen zij al helemaal niet van natuurlijke producten. Hierdoor dient de consument zelf op onderzoek uit te gaan naar antwoorden. Vandaar dat wij het platform askHELTIE hebben opgericht waar je niet alleen informatie over allerlei aandoeningen en ingrediënten kan opzoeken, maar waar je vooral terecht kunt voor persoonlijk advies.

Eerlijk advies is onze kracht

Ons doel is om het houden van paarden weer dichter bij de natuur te brengen. Dit doen wij door naar het complete plaatje te kijken en elk paard als individu te zien. Vaak ligt de sleutel van de oplossing in een combinatie van voeding, beweging en stalmanagement. Wat ons uniek maakt is dat wij eerlijk advies geven. Dat wil zeggen dat wij je gerust naar een ‘concullega’ als dat product beter bij je paard past of je doorverwijzen naar een therapeut.

Familiebedrijf achter HELTIE

Achter HELTIE horse zit een familiebedrijf. Mijn opa was dierenarts en mijn vader heeft die passie van hem overgenomen en zich gespecialiseerd in kippen. Hij heeft 15 jaar geleden ‘Diergezondheidswinkel’ opgericht en is zich gaan richten op de pluimvee markt met natuurlijke oplossingen. Bijvoorbeeld een natuurlijke oplossing bij bloedluis voor kippen.

Ikzelf (Karlijn) ben ‘het paardenmeisje’ van de familie en ben november 2017 geleden begonnen met HELTIE horse. Dit omdat ik in de paardensector eigenlijk hetzelfde zag: het houden van paarden stond verder van de natuur af. Ik ben zo’n type die zelf alles uitzoekt en het liefst op een orthomoleculaire wijze / natuurgeneeskunde. Ik was altijd op zoek naar verbeteringen voor mijn paard, puur omdat ik het goed wou doen voor mijn eigen paard destijds. Door het bedrijf van mijn vader had ik toegang tot verschillende herbalisten en orthomoleculaire artsen.

Ik had een merrie overgenomen van iemand die haar had opgegeven en ben zelf met de kennis die ik inmiddels had opgedaan en de orthomoleculaire arts aan de slag gegaan. Mijn merrie zag ik veranderen van een paard met pijn en boosheid naar een blij paard. Inmiddels mag ze mooie veulentjes op de wereld zetten op een heerlijk plekje, iets waar ik zo van geniet. Op de foto zie je een foto van ons samen uit 2017.

Karlijn Leemans HELTIE horse
Karlijn met haar merrie in 2017

Oprichting 2017

Ik merkte dat ik erg blij werd van het helpen van paarden. En de Welkoop was destijds op zoek naar een supplementenlijn voor paarden. Toen heb ik de kans gegrepen om samen met onze herbalist en orhomoleculaire arts de HELTIE horse lijn samen te stellen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en richten wij ons voornamelijk op advies gericht op het complete plaatje. Dus ook de voeding, weidegang en management. Wij merkten namelijk dat onze kracht bij het eerlijke advies ligt. Want het gaat ons om het paard zelf en als wij zelf niet de juiste oplossing hebben dan verwijzen wij altijd door naar een therapeut of adviseren we producten/voeding van andere merken. Dat vinden sommigen paardenliefhebbers verassend maar erg fijn.

Focus op advies

Daarom hebben wij januari 2020 besloten de focus echt op advies te leggen en hiervoor Marjolijn aangenomen. Zij heeft jarenlang ervaring op de klantenservice bij een bekende speler in de paardenvoeding / supplementen en heeft precies dezelfde visie: hét algemene paard bestaat niet, elk paard is verschillend en heeft eigen voorkeuren betreft voeding en management.

Marjolijn HELTIE horse
Marjolijn van HELTIE

Samen met onze kennispartners zoals onze herbalist, orthomoleculair arts en de Blauwe Hengst ontwikkelen wij hele mooie producten en beantwoorden wij vragen van paardenliefhebbers en geven advies.

Partners HELTIE

ask HELTIE kennisplatform

Daarnaast delen wij blogs met kennis over bepaalde onderwerpen via social media. Deze staan op een aparte website www.askheltie.com vanwege regelgeving. Voordat Karlijn hier haar volledige baan van kon maken werkte ze namelijk bij een marketing bureau. Deze kennis gebruit ze nu om via social media paardenliefhebbers te bereiken met artikelen over het houden van paarden.

Het doel hierbij is om het houden van paarden weer dichter bij de natuur te brengen.