Werking tarwekiemolie bij paarden

Tarwe is een grassoort dat door kweken is ontstaan, het is dus niet een grassoort die van oorsprong in het wild voorkomt. Het zijn 1-jarige of 2-jarige grassoorten. Tarwe kan als gras, olie of tarwekiemen worden ingezet. Maar vooral de tarwekiemolie is zeer gezond voor paarden.

Tarwekiemolie bevat het hoogste aandeel vitamine E in de natuur, namelijk 1000 IE vitamine E per liter tarwekiemolie. Er is geen andere plant/kruid dat een hoger gehalte aan 100% natuurlijke vitamine E bevat.

Wetenschappelijke naam:

Triticum Aestivum

Type:

Grassoort

Werking tarwekiemolie paard:

  • Beste 100% natuurlijke bron van Vitamine E
  • Ondersteunt en bevordert de bloedcirculatie en hartfunctie
  • Bevordert de functie van de geslachtsorganen en verhoogt de vruchtbaarheid
  • Beschermt cellen en werkt immuunstimulerend
Werking tarwekiemolie bij paarden

Tarwekiemolie hoog in natuurlijke vitamine E

Tarwekiemolie heeft een zeer hoog gehalte natuurlijke vitamine E, geen enkele plant is hoger qua concentratie. 1 liter tarwekiemolie bevat 1000 IE vitamine E en is daardoor een hele goede vitamine E bron voor paarden. Door het hoge gehalte vitamine E kan tarwekiemolie zeer goed worden ingezet bij tekorten aan vitamine E of als er een verhoogde behoefte is aan vitamine E (bijvoorbeeld bij PSSM of spierbevangenheid).

Een product met tarwekiemolie is door het hoge aandeel vitamine E heel goed in te zetten bij spierproblemen, na zware inspanning en ter verbetering van sportprestaties (verbetert het zuurstofgebruik in spiercellen). Het is een sterke antioxidant en beschermt daardoor de cellen tegen vrije radicalen.

Paarden krijgen via gras vitamine E binnen, in de winterperiode als het paard niet op het gras staat (of paarden die nooit op het gras komen) heeft het paard een verhoogde behoefte aan het toegediend krijgen van vitamine E. Alleen natuurlijke (of natuurgelijke) vitamine E is goed opneembaar voor paarden. Tarwekiemolie is een hele goede basis voor een vitamine E supplement, helemaal als daaraan druivenpitten extract en natuurgelijke vitamine E is toegevoegd.

Tarwekiemolie voor de vruchtbaarheid en bloedverdunnend

Tarwekiemolie heeft een bloedverdunnende functie en kan daarom worden ingezet bij hart- en vaatproblemen. Ook helpt het bloedklontering te voorkomen en werkt het cholesterolverlagend. Tarwekiemolie werkt ondersteunend voor de hartfunctie, het bevordert de bloedcirculatie en vertraagt de hartslag. Dit alles komt ook door het hoge gehalte aan vitamine E.
Tarwekiemolie draagt bij aan een betere spiercoördinatie, beschermt het zenuwweefsel en werkt zenuwversterkend. Het is een belangrijke bron van vitamine E bij spieratrofie en neurologische aandoeningen. Maar door het hoge gehalte vitamine E bevordert tarwekiemolie ook de vruchtbaarheid.