Mineralen uit de zee; Beringzeewater

De kracht van de zee voor jouw paard! In zeewater zitten alle mineralen en sporenelementen die op aarde voorkomen. Dit komt doordat alles op aarde uiteindelijk via het water in de zee terecht komen. En de Beringzee bij Alaska is de schoonste zee op aarde. Met maar liefst 85 mineralen, sporenelementen en aminozuren is beringzeewater concentraat een hele gezonde toevoeging voor jouw paard. Beringzeewater concentraat is ook rijk aan fulvinezuur, dat te vinden is in de koude golfstroom van de noordelijke Beringzee. Fulvinezuur staat bekend om de transportatie van voedingsstoffen naar de juiste cellen in het lichaam. 1 liter concentraat komt overeen met 100 liter Beringzeewater. Hier wordt het keukenzout uitgefilterd. Je kunt je wel voorstellen dat het concentraat boordevol mineralen zit!

Wetenschappelijke naam:

Beringzeewater

Type:

Concentraat

Voordelen Beringzeewater paard:

  • Mineralen uit de zee

  • Alle mineralen die op aarde voorkomen

  • Vloeibaar

  • Rijk aan fulvinezuur

  • Te gebruiken als supplement

  • Maar ook als bodemverrijking

Overeenkomst met bloedplasma

De micro-elementen in zeewater zweven daar niet los in rond, maar zitten gebonden aan kleine eencellige algen, ook wel fytoplankton genoemd. Die algen zie je niet met het blote oog, maar ze spelen een extreem belangrijke rol in de opneembaarheid van de vloeibare liksteen. De algen dienen namelijk als drager voor de micro-elementen. Doordat deze in de algen zitten, kunnen ze gemakkelijk de darmwand passeren en in het bloed worden opgenomen. Bij mineralensupplementen die als oxide of sulfaat gevoerd worden, is dat vaak een probleem. Een groot deel van de mineralen wordt niet opgenomen, maar uitgepoept. Bovendien: Wanneer een paard voldoende micro-elementen heeft opgenomen, dan is hij ook beter in staat om alle mineralen en macro-elementen op te nemen die in zijn voer zitten. Een kleine hoeveelheid micro-elementen geeft dus een betere opname van alle elementen van het rantsoen (inclusief hooi en brok).

De Franse bioloog, biochemicus en fysioloog René Quinton (1866-1925) beschreef het nut van mineralenrijk zeewater al in zijn boek over zeewater als organisch medium. Volgens hem is er een directe relatie tussen zeewater en bloedplasma. Hij toonde aan dat bloed en wat hij ‘oceaanplasma’ noemde, uitwisselbaar zijn. Dat oceaanplasma is in feite zeewater minus het natriumzout. Wanneer je het zout uit zeewater haalt, dan heeft het een bijna identieke minerale samenstelling als bloedplasma. Dat is de reden dat dergelijk oceaanplasma 100% opneembaar is in de darmen en dat het een vrijwel identieke ondersteunende functie voor het lichaam heeft als bloedplasma.

Beringzeewater als supplement voor paarden

Het concentraat van Beringzeewater bevat alle noodzakelijke mineralen voor paarden in een goed opneembare vorm. Dit is voor de algehele gezondheid voor alle paarden een goed idee. Maar zeker bij paarden waarbij de bloedsuikerspiegel uit balans is, is dit aan te raden. Denk aan paarden met zomereczeem, insuline resistentie en allergieën. Vaak zie je dat de darmen van deze paarden minder goed nutriënten opnemen. Mineralen worden vloeibaar altijd beter opgenomen dan via brok. Daarom kun je een aparte waterbak maken met het concentraat van Beringzeewater er in. Maar je kunt het ook direct met een spuitje in de mond geven of over het voer.

Beringzeewater concetraat voor het weiland

Beringzeewater is niet alleen heel gezond voor het paard, maar maakt de grond en gewassen ook gezonder. Wat niet in de bodem zit, zit ook niet in het gras/ruwvoer. Als je al deze mineralen uit de zee zou laten opdrogen dan heb je genoeg om het aardoppervlakte voorzien van een 150 meter dikke laag mineralen. Met dit concentraat kun je alle mineralen uit de natuur weer toevoegen aan jouw bodem. Dit resulteert in droge stof verhoging en grotere mineralen dichtheid in zowel het gras als ruwvoer. Heb je een moestuin? Vergeet die dan ook zeker niet mee te sprayen. Bij een studie bij Kanzi appels zaten er meer mineralen in de appels, zowel in het sap als droge stof. 5 liter is genoeg voor één hectare grasland. Behandel je weide 3x per jaar met deze mineralen voor het beste resultaat. Geen wachttijd, paarden kunnen gelijk het land op.

Vragen? AskHELTIE!

Ben je op zoek naar advies over jouw hond of paard? Of wil je meer weten over aandoeningen of ingrediënten? Neem gerust contact op met AskHELTIE en we helpen je graag! .