Zonnehoed bij paarden

Zonnehoed is een andere naam voor echinacea en vindt zijn oorsprong in Midden-Amerika. Het staat bekend om de positieve invloed op het immuunsysteem, lymfesysteem en de anti-bacteriële werking. De echinacea plant wordt beschouwd als de belangrijkste plant voor het verhogen van de natuurlijke weerstand. Van de verschillende soorten echinacea worden ‘purpurea’ en ‘angustifolia’ het meest gebruik.

Wetenschappelijke naam:

Enchinacea

Type:

Natuurlijk plant

Werking rode zonnehoed paard:

  • Weerstand verhogend
  • Beter afweersysteem
  • Stimuleert lymfecirculatie
  • Anti-bacterieel
rode zonnehoed werking paard

Onderzoek werking zonnehoed

In een Canadees onderzoek is aangetoond dat paarden meer witte en rode bloedcellen hadden na het bijvoeren van echinacea. Meer witte en rode bloedcellen heeft een beter afweersysteem als gevolg. Deze paarden hadden 42 dagen zonnehoed (echinacea) bijgevoerd gekregen en waren bij start van het onderzoek gezond. Met name de witte bloedcellen die voorkomen in de milt, lymfeklieren en slijmvliesgeassocieerde lymfoïde organen. Het onderzoek concludeert verder dat er sprake is van een toenemend hemoglobine gehalte in het bloed.

Wanneer Zonnehoed bijvoeren?

Zonnehoed wordt bij paarden geadviseerd wanneer ze een lage weerstand hebben. Met name in de maanden als de R in de maand zit, kan een paard behoefte hebben aan een extra boost van het immuunsysteem. Gebruik hiervoor een supplement dat gebruik maakt van Zonnehoed (echinacea) extract en ga niet versgeplukte zonnehoed uit de tuin geven. Dit omdat Zonnehoed familie is van Jakobskruiskruid, welke in een te hoge mate of langdurig gebruik leverschade kan aanrichten. Houdt daarom de dosering van de fabrikant aan en gebruik het niet continue.