Triphala

Triphala is een complex kruidenmengsel dat bestaat uit drie gedroogde soorten fruit.
Het kruidenmengsel is bekend vanuit de Ayurveda. Een holistische natuurgeneeswijze die haar oorsprong vindt in India. De Ayurvedische geneeskunde wordt tegenwoordig onder de alternatieve geneeswijzen geschaald. Bij ayurvedische praktijken wordt gebruikgemaakt van natuurlijke middelen zoals kruiden, mineralen, maar ook dierlijke producten.

Wetenschappelijke naam:

Triphala

Type:

Vruchtenmengsel

Werking Triphala paard:

  • Bevordert de spijsvertering
  • Ondersteunt de suikerstofwisseling
  • Ondersteunt de algehele stofwisseling
  • Slijmvlies herstellend vermogen
Triphala ingrediënt voor paarden

Wat is Triphala?

Triphala betekent letterlijk “Drie vruchten”. Het is een combinatie van Amalaki (Emblica Officinalis), Bibhitaki (Terminalia Bellirica) en Haritaki (Terminalia Chebula)

  • Amalaki, ook wel Amla genoemd bevat een flinke dosis aan vitamine C en Tanninen. De tanninen in de Amla zorgen ervoor dat vitamine C in het lichaam opgenomen kan worden, maar ook hergebruikt kan worden.
  • Bibhitaki wordt ook wel baheda genoemd. Het bevat enorm veel stoffen zoals lignanen, courmarinen en flavonoïden.
  • Haritaki is een nog redelijk onbekende vrucht in Europa. Echter is al sinds de oud Vedische tijd (ong. 1500 v. Chr.) bekend dat het ontsmettende werkingen heeft. Nu kennen we het wat beter en is de wetenschap erachter gekomen dat het goed kan ondersteunen bij de spijsvertering. Het helpt afvalstoffen uit het lichaam te filteren en ondersteunt de darmen.

Wanneer te gebruiken?

Triphala staat vooral bekend om de ondersteunende werking van de spijsvertering, maar het kan bij veel verschillende problematieken ingezet worden.

Je kunt Triphala inzetten bij:

Ook kan Triphala een goede invloed hebben op de gezondheid van het paardenoog.

Triphala is door de combinatie van Amalaki, Bibhitaki en Haritaki enorm veelzijdig in te zetten. Voornamelijk omdat deze drie vruchten elkaar aanvullen, maar elk een ander werkgebied hebben.

Let op!

Gebruik geen hogere dosering Triphala dan wordt aangegeven op verpakkingen.
Een te veel aan Triphala kan zorgen voor gas, een verstoorde maag, kramp en diarree.