Kattenklauw bij paarden

Kattenklauw is alleen te vinden in tropische landen aangezien het een tropisch/regenwoud klimaat vereist. Het is een (kruipende) klimplant die zich als een liaan om bomen heen draait en tot wel 50 meter lang kan worden.

Voor de geneeskrachtige werking is het belangrijk om de soortzuivere Uncaria Tomentosa te gebruiken, er zijn namelijk soorten die op kattenklauw lijken en een vergelijkbare naam hebben maar die niet de geneeskrachtige werking hebben.

Wetenschappelijke naam:

Uncaria Tomentosa

Type:

Klimplant

Werking kattenklauw paard:

  • Weerstandsverhogend
  • Ontstekingsremmend
  • Bloedzuiverend
  • Antioxidant
Kattenklauw bij paarden

Kattenklauw voor de weerstand

De binnenschors van kattenklauw wordt gedroogd en gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking. Kattenklauw is vooral heel geschikt vanwege zijn grote weerstandsverhogende eigenschappen. Het heeft hele sterke antibacteriële, antivirale en antifungaal eigenschappen. Kattenklauw verhoogt het aantal T-lymfocyten en B-Lymfocyten die vervolgens als natural killer lymfocyten (deze vallen ziektekiemen aan in het lichaam) de specifieke en de niet-specifieke afweer stimuleren.

Door de ontstekingswerende eigenschappen van kattenklauw wordt het immuunsysteem ook extra ondersteunt. Hierdoor wordt ook het immuunsysteem genormaliseerd bij allergische reacties.

Kattenklauw staat tevens bekent als bloedzuiverd, antioxidant en uitwendig als ontsmettend.