Werking kamfer bij paarden

Van oorsprong komt de kamferboom uit Zuid-Oost Azië waar de bomen tot 30 meter hoog kunnen worden. Kamfer wordt uit het hout gewonnen als een wit poeder. De Japanners en Chinezen handelden veel in kamfer en gebruikte het veel bij artrose of andere gewrichtsklachten.

Kamfer staat op de lijst van verboden ingrediënten van de FEI, wees daarom voorzichtig met gebruik van producten met kamfer als er wedstrijden worden gereden.

Kamfer vooral voor uitwendig gebruik

Inwendig heeft kamfer een kalmerend effect bij een kleine dosering, maar bij een hoge dosering kan het juist opwindend werken. Maar de voornaamste werking is uitwendig bij gewrichtspijn, spierpijn, kneuzingen, kramp of reumatische aandoeningen.

Kamfer zit vaak verwerkt in lotions, massage producten of koelingsproducten. Het helpt namelijk de spieren sneller te herstellen. Maar ook wordt kamfer veel ingezet bij artrose klachten. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat kamfer een ontstekingsremmende werking heeft en daardoor goed kan worden ingezet bij dit soort gewrichtsklachten.

Wetenschappelijke naam:

Cinnamomum Camphora

Type:

Boom

Werking kamfer paard:

  • Voornamelijk uitwendig gebruik na inspanning 
Werking kamfer bij paarden