Gember bij paarden

Gember is een rietachtige plant die vooral verbouwd wordt in Zuid-oost Azië. De knolachtige wortelstok wordt gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige werking. Gember wordt humaan veelvuldig gebruikt als smaakstof en ook bijvoorbeeld als thee gebruikt vanwege de “verwarmende” eigenschap.

Wetenschappelijke naam:

Zingiber Officinale

Type:

Plant (wortel)

Werking gember paard:

  • Verbeteren spijsvertering
  • Bescherming maagslijmvlies
  • Ontstekingsremmend
gember bij paarden

Gember rijk aan voedingsstoffen

De typische geur van gember wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid etherische oliën in de wortel. Maar de scherpe smaak komt door oleoresine, een harsachtige stof. Daarnaast is gember rijk aan Vitamine C, B1, B2, B3 en B6. En ook aan calcium, magnesium, fosfor en kalium. Gember bevat ook zo’n 60% zetmeel en veel vezels.

Gember goed voor spijsvertering

Gember werkt positief op het maagvlies waardoor de kans op het ontstaan van maagzweren wordt verkleind. Ook werkt het infectie werend op de darmen en verbetert gember de spijsvertering. Gember wordt daarom vaak verwerkt in producten tegen maagzweren.

Naast dat gember goed is voor de spijsvertering wordt het ook vaak ingezet bij gewrichtsproblemen. Het heeft namelijk een ontstekingsremmende werking waardoor het geschikt is om te geven bij bijvoorbeeld artrose.