Fulvinezuur bij paarden

Fulvinezuur is een component van humus en kan deeltjes in het lichaam binden en transporteren. De kwaliteit van fulvinezuur is afhankelijk van de omgeving, hoe rijker het plantmateriaal des te beter is de kwaliteit van fulvinezuur.

Wetenschappelijke naam:

Fulvinezuur (Fulvic acid)

Type:

Organisch materiaal

Werking fulvinezuur paard:

  • Reinigend
  • Transporteren voedingsstoffen

Functie van fulvinezuur

Fulvinezuur heeft twee belangrijke functies in het paardenlichaam:

  • Verbeterde opname van voedingsstoffen: Fulvinezuur kan vitamines, mineralen en sporenelementen aan zich binden en op die manier transporteren door het lichaam. Hierdoor wordt de opname in het lichaam van deze nutriënten verbeterd.
  • Bindt zich aan zware metalen: fulvinezuur kan zich ook binden aan zware metalen en bijvoorbeeld insecticiden. Zware metalen en insecticiden hebben een negatieve invloed op de opname van vitamines en mineralen. Ook verlagen ze de weerstand van het paard. Fulvinezuur kan daarom heel goed worden ingezet als reiniging/detox.

Fulvinezuur in paardensupplementen

Fulvinezuur (of in het Engels Fulvic Acid) wordt vaak toegevoegd aan paardensupplementen vanwege de weerstand verbeterde eigenschappen. Maar ook vanwege het reinigende effect.

Niet alleen in plantaardige grond zit fulvinezuur, maar ook in geconcentreerd Beringzeewater. Dit is een hele zuiver vorm die ontstaan is door omzetting van afgestorven zeeplanten.