Duivelsklauw bij paarden

Bij honden en paarden met ouderdomsklachten wordt vrijwel altijd duivelsklauw gegeven. Het werkt bij dieren namelijk zeer goed tegen pijn en ongemak door artrose.

Duivelsklauw is een kruipende plant die van oorsprong voorkomt in steppen- en woestijngebied in Afrika. Het zijn de knolvormige wortels die de geneeskrachtige werking hebben. En dan het liefst de bijwortels als deze minimaal 12 jaar ouder, die bevatten dan namelijk twee keer zoveel iridoïden dan de hoofdwortel. IridoIden zijn stoffen die het immuunsysteem ondersteunen en beschermen tegen de invloeden van stress.

Wetenschappelijke naam:

Harpagophytum Procumbens

Type:

Plant

Werking duivelsklauw paard:

  • Ontstekingsremmend
  • Licht pijnstillend
  • Vochtafdrijvend
  • Bloedzuiverend
Duivelsklauw

Duivelsklauw bij artrose

Duivelsklauw wordt veel ingezet bij artrose vanwege de pijnstillende en ontstekingsremmende functie. Maar duivelsklauw beschermt ook het kraakbeen. Paarden reageren vaak heel goed op duivelsklauw. Wel vinden de meeste paarden het niet lekker vanwege de bittere smaak.

Ook werkt duivelsklauw bloedzuiverend en helpt het urinezuur af te voeren. Het heeft daarnaast een vochtafdrijvende functie.

Waarschuwingen duivelsklauw

Duivelsklauw heeft een zeer lage toxiciteit en is geschikt voor langdurig gebruik. Maar bij paarden die last hebben van de lever of de maag (bijvoorbeeld gevoelig voor maagzweren) is het aan te raden om alleen te verstrekken in overleg met een dierenarts. Duivelsklauw kan namelijk irriterend verwerken en heeft een bloedverdunnend effect.