Chlorella bij paarden

In 1890 is Chlorella door een Nederlander ontdekt en groeit in grote rivieren en meren in Zuid-Oost Azië.

Chlorella wordt gezien als een superfood en is een ééncellig zoetwateralgje. Chlorella betekent letterlijk “klein groen blaadje” en dankt zijn felgroene kleur aan het vele chlorofyl dat er in zit.

Wetenschappelijke naam:

Chlorella Vulgaris

Type:

Zoetwateralg

Werking Chlorella paard:

  • Detox werking
  • Ondersteuning van de lever
  • Rijk aan voedingsstoffen
Chlorella bij paarden

Chlorella is rijk aan voedingsstoffen

Alle vitamines (behalve vitamine D) kan je terugvinden in Chlorella. Maar ook mineralen als calcium en ijzer, aminozuren en antioxidanten. Chlorella is dus enorm rijk aan voedingsstoffen en daarom heel gezond als toevoeging voor jouw paard.

Maar chlorella bevat ook veel nucleïnezuren (dna en rna) en die zijn belangrijk voor de bouw en functie van lichaamscellen. Hoe ouder je wordt, hoe minder van deze stofjes er in jouw lichaam wordt aangemaakt. Het bevat ook het stofje CGF (Chlorella Groei Factor) en deze is ervoor verantwoordelijk dat chlorella elke 10 uur zich vermenigvuldigt. In het paardenlichaam kan chlorella bijdragen aan een spoedig herstel.

Chlorella helpt te zuiveren

Naast dat chlorella rijk is aan voedingsstoffen, kan het ook giftige stoffen aan zich binden. Deze giftige stoffen (zware metalen, medicatie, gewasbestrijdingsmiddelen etc) worden normaal opgeslagen in vet, chlorella helpt deze te binden en af te voeren uit het lichaam. Chlorella speelt dus een belangrijke rol bij het ontgiften en detoxen van het lichaam.