Boswellia bij paarden

Door kerven te maken in de bast van de wierrookboom kan het sap van deze boom worden opgevangen. Van dit hars wordt boswellia gemaakt. Boswellia werd vroeger ook al gebruikt tegen ontstekingen zoals artritis.

In supplementen tegen gewrichtspijn bij paarden zit vaak boswellia verwerkt vanwege de ontstekingsremmende en pijnstillende werking.

Wetenschappelijke naam:

Boswellia Serrata

Type:

Boom

Werking Boswellia paard:

  • Ontstekingsremmend
  • Versterkt immuunsysteem
  • Bij spijsverteringsproblemen
Boswellia bij paarden

Boswellia als ontstekingsremmer

Niet alleen bij artrose komen ontstekingen voor, maar ook allergische reacties (zomereczeem), huidproblemen en darmproblemen zijn ontstekingen. Boswellia remt de enzymen die een grote rol spelen bij de aanmaak van leucotriënen. Leucotriënen zorgen voor bepaalde ontstekingsprocessen in het paardenlichaam en een teveel van deze enzymen zorgt voor pijnlijke gewrichten, allergieën en andere ontstekingen in het lichaam.

Boswellia is daarom een heel veilig ingrediënt om te geven aan paarden met chronische ontstekingen en kan worden vergeleken met het effect van corticosteroïden (maar dan op plantaardige basis).

Overige functies boswellia

Boswellia functioneert vooral als een ontstekingsremmer. Maar ondersteunt hierdoor het gehele immuunsysteem. Ook heeft het een pijnstillende werking, of eigenlijk verhoogt het de pijngrens.