Aloë Vera bij paarden

“De Plant van onsterfelijkheid” Dat is hoe de oude Egyptenaren Aloë Vera omschreven. De plant Aloë Vera is een rijke bron aan vitamines, aminozuren en mineralen. Het is bijvoorbeeld rijk aan Vitamine C, Vitamine E, calcium en ijzer.

Door de schimmelwerende en antibacteriële werking van Aloë Vera is het heel geschikt voor inwendig en uitwendig gebruik. Wetenschappelijk is er bewezen dat Aloë Vera een positieve invloed heeft op wondjes en aandoeningen.

Wetenschappelijke naam:

Aloë Vera

Type:

Plant

Werking Aloë Vera paard:

  • Schimmelwerend
  • Antibacterieel
  • Ontstekingsremmend
  • Reinigend
Aloë Vera bij paarden

Uitwendig gebruik van Aloë Vera

De gelachtige substantie van aloë vera legt een beschermend laagje op de huid. Dit laagje werkt verkoelend en antibacterieel. Ook stimuleert aloë vera de celstofwisseling en helpt het de huid soepel te houden.

Aloë vera is zeer geschikt om in te zetten bij wondjes en brandwonden. Bij eczeem heeft aloë vera ook een verzachtende werking.

Inwendig gebruik van Aloë Vera

Het sap van de Aloë Vera plant (aloin) is zeer goed inzetbaar voor inwendig gebruik. Aloë Vera heeft een verzachtende werking op maag en darmen. Ook heeft het een reinigende (laxerende) werking en helpt daardoor het spijsverteringkanaal te reinigen. Ook kan Aloë Vera een positief effect hebben bij paarden met artrose, het heeft namelijk een ontstekingsremmende werking waardoor pijn kan verminderen. Aloë Vera kan ook worden ingezet om de weerstand te verbeteren.

Vragen? askHELTIE!