Doffe vacht bij paarden

De vacht van paarden weerspiegelt de gezondheid van paarden. Een doffe vacht kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan dit duiden op ouderdom, spijsverteringsproblemen, een mineralen tekort of een ander gezondheidsprobleem. Voeding en supplementen kunnen goede ondersteuning bieden bij paarden met een doffe vacht.

Doffe vacht bij paarden

Doffe vacht door spijsverteringsproblemen

Een glanzende vacht komt van binnenuit en met name doordat de darmflora gezond is. Wanneer paarden niet alle voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen niet goed kwijt kunnen, kan dat zichtbaar worden door een doffe vacht. In dat geval is een supplement die de darmflora ondersteunt aan te bevelen.

Silicium, de bouwstof van een gezonde vacht

Heeft jouw paard een goede spijsvertering en is zijn voeding op orde? Dan kan een supplement op basis van goed opneembare silicium hem wellicht net het zetje in de juiste richting geven voor een gezonde glanzende vacht. Silicium is een essentieel mineraal, welke nodig is voor de opbouw van een gezonde vacht en harde hoeven. Daarbij is het een bouwstof voor botten, kraakbeen, pezen en spieraanhechtingen.